Széria rugó fáradás, törés. Audi, Bmw, Ford, Opel, Renault, ... Gyakran találkozunk ilyen esettel. Kicsit bővebben erről a témáról.

Széria rugó fáradás, törés. Audi, Bmw, Ford, Opel, Renault, ... Gyakran találkozunk ilyen esettel. Kicsit bővebben erről a témáról.

Ültetéssel kapcsolatban érdeklődő ügyfeleink között elég gyakran vannak olyanok, akiknek éppen rugótörésük volt. Ezt okozhatja egy nagyobb kátyú vagy egy általános anyagfáradás is. Sokszor észre sem veszik hogy eltört a rugó és így közlekednek még hosszú hónapokig vagy esetenként akár évekig is. Itt most nem térnék ki arra hogy ez mekkora veszélyekkel jár. Előfordul hogy a két első rugó törött vagy a két hátsó, de persze olyan is van, hogy csak egy jobb első törik el. A 2000 utáni évjáratoknál is megtörténik a törés, nem csak az "öregebb" korosztályú autóknál, sőt, ott talán ritkábban találkozunk ilyen esetekkel. Az egyik ilyen konkrét tapasztalatunkat most megosztjuk olvasóinkkal. Egy 2000 utáni évjáratú Renault Megane-ról van szó. A tulajdonos szeretett volna ültetni az autón és miután a megadott adatok alapján kiválasztottuk a megfelelő VOGTLAND rugó szettet, azt a megérkezése után sikeresen be is szereltette. Majd jött a telefonhívás, hogy az autó eleje a mérései alapján nem a megadott ültetési mértéknek megfelelően lett alacsonyabb. Sokat beszélgettünk hogy vajon mi lehet a probléma hiszen minden szempontból megfelelő rugót küldtünk, de ekkor még nem jöttünk rá hogy pontosan mi is a gond. Majd egy rövid idő múlva, talán pár nap telt el, hívott a tulajdonos bennünket hogy megvan a megoldás. Elmondása alapján a rugó cserénél nem volt jelen, azt egy szervizben végeztette, így elment ebbe a műhelybe és ott derült ki hogy a kivett széria első rugói elvoltak törve. Tehát már alapban ültetett volt az autója a futómű magasságát tekintve. Megjegyezném, hogy az autó tulajdonosának a hozzáállása példaértékű volt.

Ilyen esetekben és persze általában is, miért a VOGTLAND rugói, futóművei a legoptimálisabb megoldás ha már autónk ültetése mellett döntöttünk?

A minőségről:

A minőség szerves része a VOGTLAND örökségnek. Minőségirányítási Rendszereink az ISO TS 16949 szabványnak megfelelnek és a DIN EN ISO 9001-es szabványoknak megfelelően tanúsítva vannak, melyeket cégen belülről támogatnak a tervezési folyamatok, kapacitás vizsgálatok, oktatási programok azon célból, hogy kiszolgálják a legmagasabb minőségbiztosítási szabványokat.

Termékeink TÜV által bevizsgáltak: Minőségirányítási Rendszereinket a (német) Gépjármű Szövetségi Hivatal tanúsította, mely magas elvárásokat támaszt a TÜV Tanúsítvány teljesítése érdekében.

A termékeink minőségére irányuló állandó figyelemnek köszönhetően Ön megbizonyosodhat arról, hogy a Vogtland termékei a céloknak és az elvárásoknak megfelelően fognak működni és teljesíteni, emellett tartós minőséget biztosítanak. A Vogtland aktív tagja a SEMA-nak (Specialty Equipment Market Association) és a VDAT-nak. A Német Auto Tunerek Egyesületi (VDAT) pecsétje kihangsúlyozza a kompetenciánkat, mint a futómű rendszerek specialistáját.

A gyártásról:

Természetesen kizárólag a legmagasabb minőségű anyagokat és a legmodernebb gyártási folyamatokat alkalmazzuk az Ön biztonsága és a legjobb vezethetőség érdekében. A nagy szilárdságú króm-szilícium (CrSi) és króm-szilícium-vanádium (CrSiV) ötvözetek, optimalizáló hőkezelés, továbbá az élethossz-növelő ’sörét szórás’ (shot peened) csak néhány azon folyamatok és követelmények közül, amelyek biztosítják rugóink kiváló minőségét.

Ezek a speciális Vogtland rugók úgy vannak tervezve, hogy a legmagasabb dinamikai terhelések közepette is rendeltetésszerűen és szakszerűen működjenek. A kifinomult előbeállítási programunknak köszönhetően rugóink garantáltan megtartják az eredeti gyári értékeiket.

A rozsdának nem adunk esélyt. A speciális foszfátozás és epoxy porfestés (szinterezés) hosszú távon véd a környezeti hatásoktól.

A VOGTLAND, az európai régió egyik legmeghatározóbb sport futóműalkatrész gyártója. A német mérnöki precizitás és a rugógyártás terén szerzett több mint 100 éves tapasztalat az, ami garantálja a legmagasabb minőséget. A WebSHOP menüpont alatt találja meg az általunk forgalmazott sport futómű termékeket négy főkategóriába sorolva: VOGTLAND Állítható Futómű, VOGTLAND ELS Modul, VOGTLAND Fix Futómű, VOGTLAND Ültetőrugó. Nézzen körül kínálatunkban, válasszon autójának megfelelő terméket és bízza rá magát a VOGTLAND technológiára!

Komment írása

Minden mező kitöltése kötelező

Név:
E-mail: (Nem kerül megjelenítésre az oldalon.)
Komment:

Blog kategóriák

Kedvelt cikkek

Ajánlott cikkek:

Archivált cikkek