Néhány ok, ami miatt az ültetőrugó nem a várt eredményt hozza. Mi lehet a gond?

Néhány ok, ami miatt az ültetőrugó nem a várt eredményt hozza. Mi lehet a gond?

Szeretnénk a leggyakoribb okokat, hibákat egy csokorban összefoglalni azzal a céllal, hogy ezzel is segítsük leginkább a kezdők ismereteit, mielőtt még nekivágnak a futómű ültetésének. Ritka, de létező probléma és nem minden esetben egyszerű feltárni a jelenség mikéntjét.

- Amikor az autó tengelyterheléséhez nem a megfelelő ültetőrugó szettet választják ki. Egy ilyen rossz választás okozhatja azt, hogy a beépítés után az autó nem ül le eléggé vagy pedig az ellenkezője történik, tehát túl sokat ül le.

- Amikor az Ügyfél az újonnan vásárolt ültetőrugót egy új utángyártott lengéscsillapítóval együtt szeretné beépíteni. Az utángyártott lengéscsillapítóknál előfordulhatnak olyan különbségek a gyári lengéscsillapítókhoz képest, hogy a rugótányér akár centis különbséggel lejjebb vagy feljebb helyezkedik el. Ez bizony már jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

- Amikor az autó első vagy hátsó tengelyének az egyik felén nagyobb, esetleg kisebb lesz az ültetés mértéke. Ezt okozhatja az is, ha például az autó korábban balesetet szenvedett és a karosszérián található futómű felfogatási pontok nem lettek megfelelően a helyükre igazítva. Ez inkább a frissen vásárolt használt autó esetében fordulhat elő.

- Amikor az autó ijesztően rosszul áll az ültetőrugó szett beépítése után. Amennyiben az ültetőrugók csatlakozási pontjai nagyon hasonlatosak, esetleg megegyeznek a kialakításukat és a formájukat illetően, akkor előfordulhat, hogy az első rugókat építették be a hátsótengelyre, a hátsó rugókat pedig az első tengelyre. Minden esetben érdemes a rugókon található feliratokat, utasításokat értelmezni.

- Amikor az ültetőrugó szett beépítése után kevesebbet ül az autó, például az első tengelyen. Előfordulhat, hogy már töröttek voltak az első rugók, de ezt az autószerelő műhely nem közölte a tulajdonossal amikor a rugó csere megtörtént. Ez könnyen kideríthető, ha a cserét végző szakembernél erre rákérdezünk, akár utólag is.

- Hasonló helyzetet okoz a "kilágyúlt" gyári rugó, mert ilyenkor az autó magassága már nem az eredeti magasság amivel az legördült a gyártósorról. Ennek köszönhetően az ültetőrugó beépítése után kisebb lesz az ültetés mértéke a vártnál. Természetesen ettől még érdemes mérni az eredeti és a beépítés utáni ültetett magasságot is.

- Amikor az autó alatt szintezős lengéscsillapító van (sajnos az autó tulajdonosa ezt nem mindig tudja) és ezért nem ültet rendesen az ültetőrugó szett. Ilyenkor amennyiben van rá mód és ez másképpen nem derülhet ki, akkor le kell kötni a lengéscsillapítót, ezt követően szépen leül az autó. Ekkor a szintező lengéscsillapítót egy nem szintezős lengéscsillapítóra kell cserélni a várt eredmény érdekében.

- Amikor az ültetőrugó szett beépítésénél a futómű nem "minden" elemét lazítják fel. Ez többek közt akár szilent szakadást is okozhat.

Részünkről mindig a legoptimálisabb végeredményre törekszünk és ehhez minden esetben partnerként tekintünk Ügyfeleinkre is amellett, hogy a sok éves tapasztalatunkkal végig kísérjük, támogatjuk őket.

Mit jelent a VOGTLAND vezetési élmény? Nem csak egy ültetést, hanem stabilabb útfekvést, rövidebb féktávolságot, nagyobb kanyarsebességet és persze egy vonzóbb optikai megjelenést! És ami a legfontosabb, hogy mindezt a KOMFORT érzés megtartása mellett! Amikor a VOGTLAND ültetőrugót vagy futóművet választod, akkor a kiválasztott termékben megkapod a rugógyártásban szerzett 110 év tapasztalatát ötvözve a legmodernebb gyártási technológiával! A gyártás során használt legmagasabb minőségű anyagok és a számtalan különböző tesztfolyamat garantálja, azt a valódi Német prémium minőséget, amelyre biztonsággal rábízhatod a saját és családod életét. Ne kockáztass egy alacsony minőségű ültetőrugóval vagy futóművel, inkább bízd rá magad a VOGTLAND technológiára és légy Te is elégedett Ügyfeleink között!

Keress bennünket bármely elérhetőségünkön és szívesen segítünk a számodra legmegfelelőbb ültetési megoldás kiválasztásában:

Web: https://www.vogtlandmagyarorszag.hu/

Facebook (like): https://www.facebook.com/pg/vogtlandmagyarorszag/posts/?ref=page_internal

Instagram (kövess bennünket): https://www.instagram.com/vogtlandmagyarorszag/

Youtube csatornánk (iratkozz fel): https://www.youtube.com/watch?v=DDO6u2UQLyQ&t=35s

Független vélemény a Darkfly Vlog-tól, Vogtland fix futómű szett beépítés és teszt:

https://www.youtube.com/watch?v=O3ZYQXNV3_8&t=457s

A VOGTLAND ültetőrugó és futómű választékunkat itt találod:

https://www.vogtlandmagyarorszag.hu/56-vogtland

A VOGTLAND termékekről általános információkat ide kattintva kaphatsz:

https://www.vogtlandmagyarorszag.hu/content/8-vogtland-fooldal

Ügyfeleink visszajelzéseiről, ajánlásairól itt olvashatsz bővebben:

https://www.vogtlandmagyarorszag.hu/blog/Milyen-elmeny-varhato-a-nemetorszagban-gyarto.html

Üdvözlettel: Vogtland Magyarország Team

Telefon: +36203948282

Komment írása

Minden mező kitöltése kötelező

Név:
E-mail: (Nem kerül megjelenítésre az oldalon.)
Komment:

Blog kategóriák

Kedvelt cikkek

Ajánlott cikkek:

Archivált cikkek