Ismerd meg a VOGTLAND márkát, a prémium minőségű sportfutómű gyártót! Második rész. Cégtörténet.

Ismerd meg a VOGTLAND márkát, a prémium minőségű sportfutómű gyártót! Második rész. Cégtörténet.

Második rész.

Cégtörténet: VOGTLAND. 

Történelem a történet mögött!

1908 – június 3-án Bernhard Vogtland lakatosmester elindítja a céget Hohenlimburgban, Németországban, egy garázsban. A gyártást rugókkal indítja – különböző játékokhoz – akárcsak lószerszámokkal, mint például hajtó szíjak/hámok.

1923 – 15 évvel később partnerek csatlakozásával megalakul a United Wire and Springs Gyár (Egyesült Drót és Rugó Gyár), a „Vogtland és Riepelmeier”. Új üzemet nyitnak Weinhof-ban. A gépipar és azon belül a gépgyártás fontos megrendelővé válik.

1934 – 11 évvel az első nagyobb növekedést követően, a cég áthelyeződik Elsey kerületben. A kizárólagos tulajdonos Id. Paul Vogtland 35 %-ra növeli az export kvótát. Ekkor az üzlet java részt az agráripari felszerelések és a bányaipart támogatták.

1958 – a cég történetének 50. évfordulóját egy új és modern adminisztrációs épület hozzáadása és a rugó gyártelepek terjeszkedése teszi jelessé. A jelenlegi 130 fős személyzettel a Vogtland eléri a napi 1 millió rugó gyártási kapacitást. A speciális ötvözött acél és króm-vanádium rugókat fejleszteni kezdik.

1961 - 1968 – a 23 esztendős ifj. Paul Vogtland csatlakozik a céghez és 1966-ban ügyvezető igazgató szerepét veszi át. Ifj. Paul Vogtland kiterjeszti a gyárat és 33 éven belül először költözik új helyre. Az Alemannenweg-en elkezdődik a gyártás és itt lesz a cég új székhelye. Az új épület elkészül, és a gyár új helyére kerül a Vogtland 60. évfordulójára.

1974 - 1986 – a gyártelep raktáráruházzal bővül és a második gyártelep megnyílik a Gotenweg-en.

1992 – 1993 – 1992 Október 1. Paul-Berndt Vogtland csatlakozik a céghez, és 27 esztendősen a cég ügyvezető igazgatója lesz. Május 6-án a nagyra becsült rugó részlegvezető Christopher Vogtland távozik az élők sorából. Nem sokkal ezután június 13-án Ifj. Paul Vogtland is elhunyt.

1994 – 1995 – A Vogtland Agropruziny spol S.r.o leányvállalatának megalapításával kiegészül a rugógyártás a mezőgazdasági alkatrészpiacon Csehországban. 1994 Novembere jelzi az Engelsbrecht & Roos apró rugógyártó cég átvételét Wuppertal-ban. A 25 éves Martin Vogtland csatlakozik a céghez 1995 január 1-én; 2 évvel később ügyvezető igazgató pozícióba kerül.

1994 – 1995 – A cég 90. évfordulójára megszerzik a Paul Schmiedeknecht Federn GmbH & Co. KG rugógyárat Hágában és tovább folyik a gyártás az előző helyén. A gyártási kapacitás bővítése októberben sikeresen teljesül a második üzem befejezésével.

2001 – A Vogtland North America Inc.-t megalapítják, és a Vogtland megnyitja az első értékesítési és forgalmazó irodáját Richard Jonec vezetésével, hogy kiszolgálják az észak-amerikai piacokat. A Vogtland cég belép a versenyzés piacára, és fő beszállítójává válik a top Nascar csapatoknak.

2005 – A Vogtland felvásárolja a RENZING GmbH rugógyárat 50 alkalmazottal. A cégcsoport terjeszkedése tovább folytatódik és immár négy modernizált helyen folyik a gyártás.

2008 – 100 év tradíciója, innováció, szenvedély és vezetési élmény, mindez Németországban készül. A rugó technológiai csoport immár új logo a VDF Federn alatt jelenik meg. Jelenleg a gyártott termékskála a nyomórugókat, axiális rugókat, előfeszített rugókat, alakított és préselt alkatrészeket, kiegészítőket foglal magába. A felfüggesztés termékcsoport pedig az ültető rugókat, állítható és fix futómű szetteket és a sport (verseny) rugókat öleli át.

2009 – 2009-ben úgy döntöttünk, nyitunk egy új gyáregységet Baden Württemberg tartományban, hogy növeljük termékkörünket és piaci jelenlétünket. A Hockenheim-i gyártelep torziós rugókra, hajlított elemekre (alkatrészek) és rugósalátétekre specializálódott. Továbbá, a régió vásárlóit közvetlenül innen látjuk el.

2011 – A 2001-ben Temecula-ban, Kaliforniában alapított Vogtland North America ellátja az észak-amerikai piacot. A mi észak-amerikai műveletünk megtette a Vogtland-ot a Nascar vezető beszállítójává, az élvonalbeli ’VVS’ rugó technológiával. Ráadásul, támogatunk kisebb OE programokat, például a Tunerek esetében.

Mi a Vogtland-nál a prémium minőségű, nagy teljesítményű felfüggesztésekkel, futóművekkel az alkatrészpiac ellátására összpontosítottunk, OE gépjármű és az ipari rugók tekintetében is.

Nézzen körül kínálatunkban, válasszon autójának megfelelő terméket és bízza rá magát a VOGTLAND technológiára!

Komment írása

Minden mező kitöltése kötelező

Név:
E-mail: (Nem kerül megjelenítésre az oldalon.)
Komment:

Blog kategóriák

Kedvelt cikkek

Ajánlott cikkek:

Archivált cikkek