Történelem a történet mögött

 

Cégtörténet

 

1908 – június 3-án Bernhard Vogtland lakatosmester elindítja a céget Hohenlimburgban, Németországban, egy garázsban. A gyártást rugókkal indítja – különböző játékokhoz – akárcsak lószerszámokkal, mint például hajtó szíjak/hámok.

1923 – 15 évvel később partnerek csatlakozásával megalakul a United Wire and Springs Gyár (Egyesült Drót és Rugó Gyár), a „Vogtland és Riepelmeier”.

Új üzemet nyitnak Weinhof-ban. A gépipar és azon belül a gépgyártás fontos megrendelővé válik.

vogtlandmagyarorszag.hu - 1934

1934 – 11 évvel az első nagyobb növekedést követően, a cég áthelyeződik Elsey kerületben. A kizárólagos tulajdonos Id. Paul Vogtland 35 %-ra növeli az export kvótát. Ekkor az üzlet java részt az agráripari felszerelések és a bányaipart támogatták.

vogtlandmagyarorszag.hu - 1958 1958 – a cég történetének 50. évfordulóját egy új és modern adminisztrációs épület hozzáadása és a rugó gyártelepek terjeszkedése teszi jelessé. A jelenlegi 130 fős személyzettel a Vogtland eléri a napi 1 millió rugó gyártási kapacitást. A speciális ötvözött acél és króm-vanádium rugókat fejleszteni kezdik.
vogtlandmagyarorszag.hu - 1961-1968 1961 - 1968 – a 23 esztendős ifj. Paul Vogtland csatlakozik a céghez és 1966-ban ügyvezető igazgató szerepét veszi át. Ifj. Paul Vogtland kiterjeszti a gyárat és 33 éven belül először költözik új helyére. Az Alemannenweg-en elkezdődik a gyártás és itt lesz a cég új székhelye. Az új épület elkészül, és a gyár új helyére kerül a Vogtland 60. évfordulójára.

1974 - 1986 – a gyártelep raktáráruházzal bővül és a második gyártelep megnyílik a Gotenweg-en.

1989 – 1991 – December – a cég neve hivatalosan VDF Vogtland Gmbh. – ra változik, elhagyva Riepelmeier nevét, 55 évvel visszavonulása után. Február 1-vel a 21 éves Christopher Vogtland csatlakozik a céghez, megalapítja a Vogtland márka alkatrészpiacát az után gyártott felfüggesztési alkatrészek gyártásával. Ekkor az Alemannenweg-en épül egy újabb magas állványzatú raktáráruház.
vogtlandmagyarorszag.hu - 1992-1993

1992 – 1993 –1992. október 1. Paul-Berndt Vogtland csatlakozik a céghez, és 27 esztendősen a cég ügyvezető igazgatója lesz. Május 6-án a nagyra becsült rugó részlegvezető Christopher Vogtland távozik az élők sorából. Nem sokkal ezután június 13-án ifj. Paul Vogtland is elhunyt.

1994 – 1995 – A Vogtland Agropruziny spol S.r.o leányvállalatának megalapításával kiegészül a rugógyártás a mezőgazdasági alkatrészpiacon Csehországban. 1994 Novembere jelzi az Engelsbrecht & Roos apró rugógyártó cég átvételét Wuppertal-ban. A 25 éves Martin Vogtland csatlakozik a céghez 1995 január 1-én; 2 évvel később ügyvezető igazgató pozícióba kerül.

vogtlandmagyarorszag.hu - 1994-1995

1994 – 1995 – A cég 90. évfordulójára megszerzik a Paul Schmiedeknecht Federn GmbH & Co. KG rugógyárat Hágában és tovább folyik a gyártás az előző helyén. A gyártási kapacitás bővítése októberben sikeresen teljesül a második üzem befejezésével. Történelmi pillanat, hiszen első alkalommal vesz részt a Vogtland az Essen Motor Show-n.

vogtlandmagyarorszag.hu - 2001

2001 – A Vogtland North America Inc.-t megalapítják, és a Vogtland megnyitja az első értékesítési és forgalmazó irodáját Richard Jonec vezetésével, hogy kiszolgálják az észak-amerikai piacokat. A Vogtland cég belép a versenyzés piacára, és fő beszállítójává válik a top Nascar csapatoknak.

2005 – A Vogtland felvásárolja a RENZING GmbH rugógyárat 50 alkalmazottal. A cégcsoport terjeszkedése tovább folytatódik és immár négy modernizált helyen folyik a gyártás.
vogtlandmagyarorszag.hu - 2008 2008 – 100 év tradíciója, innováció, szenvedély és vezetési élmény, mindez Németországban készül. A rugó technológiai csoport immár új logo a VDF Federn alatt jelenik meg. Jelenleg a gyártott termékskála a nyomórugókat, axiális rugókat, előfeszített rugókat, alakított és préselt alkatrészeket, kiegészítőket foglal magába. A felfüggesztés termékcsoport pedig az ültető rugókat, állítható és fix futómű szetteket és a sport (verseny) rugókat öleli át.
2009 – 2009-ben úgy döntöttünk, nyitunk egy új gyáregységet Baden Württemberg tartományban, hogy növeljük termékkörünket és piaci jelenlétünket. A Hockenheim-i gyártelep torziós rugókra, hajlított elemekre (alkatrészek) és rugósalátétekre specializálódott. Továbbá, a régió vásárlóit közvetlenül innen látjuk el.
2011 – A 2001-ben Temecula-ban, Kaliforniában alapított Vogtland North America ellátja az észak-amerikai piacot. A mi észak-amerikai műveletünk megtette a Vogtland-ot a Nascar vezető beszállítójává, az élvonalbeli ’VVS’ rugó technológiával. Ráadásul, támogatunk kisebb OE programokat, például a Tunerek esetében.
vogtlandmagyarorszag.hu - 2016 2016 - Az Elseyer utcai 2-es üzem modernizálása és az egyik termelési csarnok jelentős bővítése.
2017 - A Vogtland Autosport egy új tesztközpontot hoz létre futóműfejlesztés céljából az Alemannenweg-i üzemben.
vogtlandmagyarorszag.hu - 2018 2018 - A kreutzer stanz-biegetechnik GmbH & Co. KG felvásárlásával a VOGTLAND növelte a termelését a bonyolultabb lapos rugó és a szalag anyagból készült lyukasztott/préselt alkatrészek terén. A VDF Federn Csoport ma mintegy 325 főt foglalkoztat.

Mi a Vogtland-nál a prémium minőségű, nagy teljesítményű felfüggesztésekkel, futóművekkel az alkatrészpiac ellátására összpontosítottunk, OE gépjármű és az ipari rugók tekintetében is.


Népszerű termékek

Információ

Új termékek

Leértékelések

Címkék